Home
Biografie
Diensten
Projecten
Promotie
Samenwerkingspartners
Stichting en Bestuur
Contact
   
   
   
SPEK
 
 
Spek, een voorstelling van De Tuin, voor iedereen vanaf 10 jaar, portretteert een jongen die na jaren bezweken is onder de druk van pestkoppen. Op school, straat feestjes: hij was altijd de klos.

Op de dag dat hij 15 wordt organiseert zijn moeder een feestje. Maar hij wil zijn verjaardag helemaal niet vieren! Er komen toch geen vrienden! Zijn moeder luistert niet en drijft haar eigen zin door. Meer en meer sluit de jongen zich af van zijn omgeving en bouwt zijn eigen wereld.

Dit fantasierijke theaterstuk snijdt op een lichte en humorvolle toon vragen aan over pesten. Waarom moet iemand het ontgelden? Wie stelt de ongeschreven regels op waaraan niet iedereen kan of wil voldoen? Welke maskerade voeren de pestkoppen zelf op? In de voorstelling Spek, omlijst met muziek en dia’s, houden realisme en humor elkaar knap in evenwicht en wordt zedenprekerij vermeden.

In 1997 en 1998 maakte SPEK een tournee langs scholen en theaters in Nederland en Belgie. De voorstelling werd aangeboden met een lespakket, bedoeld voor de leerlingen uit groep 7 en 8 en brugklassers van middelbare scholen.

Spel: Elise Brans en Ton Slots
Regie: Karin Terwisse
 
 
 
 
 
<<  

 

Copyright Stichting Theaterprojecten | Website by DigiConcept