Home
Biografie
Diensten
Projecten
Promotie
Samenwerkingspartners
Stichting en Bestuur
Contact
   
   
   
Biografie

Karin Terwisse is de spil van zowel Stichting als Bureau Theaterprojecten. De passie voor het theater in al zijn facetten is al vroeg begonnen. Vraag haar nu wat ze nog nooit gedaan heeft in dit vak en ze zal je het antwoord schuldig blijven.

Op de lagere school wierp ze zich op om in haar geboortedorp gedichten voor te lezen in de Stiphoutse kerk en op de middelbare school werd er fanatiek aan cabaret gedaan: geen wonder dat voor die periode 8 jaar werd uitgetrokken. Tijdens een (afgeronde) universitaire studie Nederlands en Vrij Doctoraal Theaterwetenschappen in Nijmegen en Utrecht was ze als vrijwilliger actief bij tal van organisaties, waaronder Politiek Cultureel Centrum O42, de ziekenomroep en Toneelgroep De Tuin.

Naast de ambitie om het ooit te gaan maken op het podium, ontstond al snel de mogelijkheid om actief te zijn op het vlak van de organisatie van en in het theater. Maar de acteursambitie legde het van meet af aan af tegen het boeiende gebeuren achter de schermen. De nodige kennis en ervaring werden in een rap tempo opgedaan, zoals: Productieleiding, onderzoek, verkoop van voorstellingen in binnen- en buitenland, Public Relations, perscontacten, zakelijke leiding, projectmanagement, tourneebegeleiding, PR & Marketing, programmering, subsidie- en fondsenwerving en het aantrekken van sponsors, maar ook het regisseren en produceren van voorstellingen zijn bekende gebieden.

In theaters, bij gezelschappen, evenementenbureaus en bij impresariaten heeft ze haar ervaring opgedaan.
Enkele opdracht- en werkgevers zijn:
Impresariaat HDV-Productions, dansgezelschap Voortman & De Jonge, Hagen Events, I Compani, Munttheater Weert, Toneelgroep Oostpool, Cultureel Centrum De Lindenberg, Vrij Uit Festival Nijmegen, Luteijn en Olislaegers, Introdans, Hagen Events, Diba Concerts BV, Theater de Plaats, Kunstbedrijf Arnhem, Gemeente Arnhem en vele anderen. Als producent en 
zakelijk leider zet Karin momenteel (locatie)projecten op, die van A tot Z begeleid worden. Swanlake, een grootschalig project dat in 1999 te zien was in de Waalhaven in Nijmegen, is hier een goed voorbeeld van. Later komt daar het World Living Statues festival bij. In 2008 richtte Karin het succesvolle Sprookjesfestival, waar ze tot 2021 directeur van is. Sinds 2012 is Karin zakelijk leider van de SonsbeekTheaterAvenue, een grootschalig festival in het het Sonsbeek park in Arnhem. De TheaterAvenue Nijmegen, die plaatsvond in het prachtige Kronenburgerpark, heeft gedurende 5 jaar (tot 2020) in Nijmegen plaats gevonden.

De opening van de Jansbeek, een opdracht van de gemeente Arnhem, vond in december 2017 plaats. Karin regelde de acts en maakte het verhaal. Inclusief een heuze sneeuwstorm op ht moment supreme.

Tijdens de Corona periode kreeg ze de opdracht om kleding te maken (onder haar label Tailor Made Terwisse) en ontwerpen voor de tentoonstelling 'Withoos meets Withoos' die tot september 2022 in Museum Flehite te zien was.

In september 2022 organiseerde Karin in opdracht van Sportbedriijf Arnhem het culturele programma in het kader van het WK Volleybal vrouwen in de binnenstad van Arnhem.

Als freelancer heeft Karin in 2022 het marketingteam van Introdans versterkt en was ze als projectleider aan de Arnhemse Uitnacht (2019-2021) verbonden.

De contacten met theaters, impresariaten en gezelschappen zijn en worden goed onderhouden, alsook die met subsidiënten, fondsen, sponsoren, gemeentelijke en rijksoverheden.

Karin is actief geweest in een aantal besturen, zoals de Stichting Federatie festivals in Gelderland, Stichting Textielprojecten en De Vereniging voor Buitentheater Nederland (VBFN). Tegenwoordig is ze bestuurslid van Stichting Doloroso, Stichting Viering nationale feest- en gedenkdagen Arnhem en Stichting Sneeuwvonk. Ze is lid van de Raad van Toezicht van Stichting Theater de Leeuw.

Karin Terwisse werkt in het kader van uiteenlopende opdrachten en projecten nauw samen met inspirerende, getalenteerde, enthousiaste en gedreven mensen uit het theater, de evenementenwereld en het communicatievak.

* Op aanvraag is een uitgebreid cv verkrijgbaar.
 
Copyright Stichting Theaterprojecten | Website by DigiConcept