Home
Biografie
Diensten
Projecten
Promotie
Samenwerkingspartners
Stichting en Bestuur
Contact
   
   
   
Biografie

Karin Terwisse is de spil van zowel Stichting als Bureau Theaterprojecten. De passie voor het theater in al zijn facetten is al vroeg begonnen. Vraag haar nu wat ze nog nooit gedaan heeft in dit vak en ze zal je het antwoord schuldig blijven.

Op de lagere school wierp ze zich op om in haar geboortedorp gedichten voor te lezen in de Stiphoutse kerk en op de middelbare school werd er fanatiek aan cabaret gedaan: geen wonder dat voor die periode 8 jaar werd uitgetrokken. Tijdens een (afgeronde) universitaire studie Nederlands en Vrij Doctoraal Theaterwetenschappen in Nijmegen en Utrecht was ze als vrijwilliger actief bij tal van organisaties, waaronder Politiek Cultureel Centrum O42, de ziekenomroep en Toneelgroep De Tuin.

Naast de ambitie om het ooit te gaan maken op het podium, ontstond al snel de mogelijkheid om actief te zijn op het vlak van de organisatie van en in het theater. Maar de acteursambitie legde het van meet af aan af tegen het boeiende gebeuren achter de schermen. De nodige kennis en ervaring werden in een rap tempo opgedaan, zoals: Productieleiding, onderzoek, verkoop van voorstellingen in binnen- en buitenland, Public Relations, perscontacten, zakelijke leiding, projectmanagement, tourneebegeleiding, PR & Marketing, programmering, subsidie- en fondsenwerving en het aantrekken van sponsors, maar ook het regisseren en produceren van voorstellingen zijn bekende gebieden.

In theaters, bij gezelschappen, evenementenbureaus en bij impresariaten heeft ze haar ervaring opgedaan.
Enkele opdracht- en werkgevers zijn:
Impresariaat HDV-Productions, dansgezelschap Voortman & De Jonge, Hagen Events, I Compani, Munttheater Weert, Toneelgroep Oostpool, Cultureel Centrum De Lindenberg, Vrij Uit Festival Nijmegen, Luteijn en Olislaegers, Introdans, Hagen Events, Diba Concerts BV, Theater de Plaats, Kunstbedrijf Arnhem en vele anderen. Als producent en 
zakelijk leider zet Karin momenteel (locatie)projecten op, die van A tot Z begeleid worden. Swanlake, een grootschalig project dat in 1999 te zien was in de Waalhaven in Nijmegen, is hier een goed voorbeeld van. Later komen daar het World Living Statues festival en het Sprookjesfestival bij, waar ze sinds 2008 directeur van is. Sinds 2012 is Karin zakelijk leider van de SonsbeekTheaterAvenue, een grootschalig festival in het het Sonsbeek park in Arnhem. Vanaf 2015 is de TheaterAvenue Nijmegen, die plaatsvindt in het prachtige Kronenburgerpark, aan het lijstje toegevoegd.

De contacten met theaters, impresariaten en gezelschappen zijn en worden goed onderhouden, alsook die met subsidiënten, fondsen, sponsoren, gemeentelijke en rijksoverheden.

Karin is actief geweest in een aantal besturen, zoals de Stichting Federatie festivals in Gelderland. Tegenwoordig is ze bestuurslid van Stichting Doloroso, Stichting Textielprojecten, Stichting Viering nationale feest- en gedenkdagen Arnhem, Stichting Theater de Leeuw en de Vereniging Buitentheater Festivals Nederland (VBFN).

Karin Terwisse werkt in het kader van uiteenlopende opdrachten en projecten nauw samen met inspirerende, getalenteerde, enthousiaste en gedreven mensen uit het theater, de evenementenwereld en het communicatievak.

* Op aanvraag is een uitgebreid cv verkrijgbaar.
 
Copyright Stichting Theaterprojecten | Website by DigiConcept