Home
Biografie
Diensten
Projecten
Promotie
Samenwerkingspartners
Stichting en Bestuur
Contact
   
   
   
1000 + 1 nacht

 

Beeldend Dans Theater

’t leven is een sprookje
waar in het
onmogelijke soms
harde waarheid wordt

waar demonen dwalen
als schaduwen van
grote reuzen
in donk’re nachten 

waar goed en kwaad
liefde en haat
rijkdom en armoe
werkelijk zijn

waar het net als
in de mooiste sprookjes
naar de duisternis altijd weer
een lichtje is

ze leefden nog
lang en gelukkig 

christa

Park Sonsbeek, Steile Tuin, Arnhem 
Wo 21 t/m zo 25 juni 2006 
Aanvang 21.00 uur. Zondag ook om 15.00 uur

Een magische tuin is het decor voor een eigentijdse versie van het Arabische sprookje1000 + 1 nacht, waar Ali Baba met zijn 40 rovers heerst, Aladdin misschien uit de wonderlamp kruipt, een vliegend tapijt kuren heeft en geesten het publiek betoveren.

Choreograaf Lorenzo Borella maakt samen met een beeldend theatermaker, professionele dansers, muzikanten, acteurs en figuranten deze wondermooie voorstelling, vol effecten, sensualiteit en humor.Over sterke vrouwen, boze mannen en magie.

Het verhaal van Duizend en een nacht gaat over de boze en bedroefde koning Shahrijar die is bedrogen door zijn echtgenote. Hij neemt wraak: alle maagden in zijn rijk die zijn bed voor 1 nacht bewonen wacht een gruwelijk einde. Dan ontmoet hij Sheherazade, de laatste vrouw in zijn omgeving. Maar zij is slim want ze verleidt haar sultan met de mooiste verhalen, alleen zo kan ze het wrede lot ontsnappen dat haar voorgangsters niet wisten te voorkomen. 1000 en 1 nachten lang vertelt ze en vertelt ze, totdat de sultan haar liefde verkiest boven haar dood.

Theatermaker Lorenzo Borella werd geraakt door de verhalen van Duizend en één nacht. Borella: ´Ik wil een eigentijdse versie neerzetten, waarin we een paar verhalen kiezen uit alle vertellingen die bestaan. De magische sfeer uit de verhalen voert de boventoon, Sheherazade en koning Sjahrijar vormen de rode draad. Sheherazade neemt de koning en de toeschouwers mee op een reis.

De contrasten tussen Oost en West, man en vrouw, liefde en dood geven een spannend en magisch schouwspel. Juist al die verschillen mogen er zijn. Het publiek mag zelf betekenis geven aan die verschillen en daarmee is 1000 + 1 nacht geen moralistische voorstelling, maar geeft ruimte aan de veelkleurigheid van de wereld…”

Regie en choreografie: Lorenzo Borella, choreografie figuranten: Noura Rezgui, beeldende vormgeving: Gerben van der Woude, muziek: Clare Dowling, dans: Jorge Arbert, Jurgen Hierck, Satya, Guggi Zuzakova, Ellemiek ter Braak, Rebecca Fokkema en figuranten.

Aanvang: 21.00 uur. Zondag 25 juni ook om 15.00 uur 
Kaarten: 15,-/ 12,50 (CJP en 65+) / 5,- (kinderen t/m 12 jaar) 
Reserveren viawww.duizenden1nacht.COM of 026-3637833 (tussen 9 en 14 uur, ma t/m vr)

Met dank aan Sonsbeek Festivals, Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Arnhem en VSB Fonds

<<

 

Copyright Stichting Theaterprojecten | Website by DigiConcept